onsdag 11 april 2012

Påskägg och lamm och bärgelé


Det här receptet på ägghalvor med räkröra kommer från Arla.

Lamm åt vi också. Det här är ett mycket lättgjort och gott recept. Gnid in en bit lammstek (ca 1,5 kg) med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stick in spetsiga bitar vitlök (2 - 3 klyftor) och färsk rosmarin litet överallt i köttet. Pensla med exotisk juice, helst koncentrat, vilket jag inte får tag på, men det var gott ändå med mango-maracujanektar, som jag penslade på hela tiden medan steken var i ugnen (175 grader). Det tog ca 1,5 timmar tills den uppnådde 75 grader inuti (stektermometer). Det beror ju alltid på var termometern hamnar, men efter den tiden och temperaturen var steken fortfarande rätt så rosa. Annars står det att 70 grader innebär lätt rosa och 75 grader genomstekt. Serverades med sallad och klyftpotatis.


Det här är en variant på druvgelén från höstmenyn. Saften var en hallon-äpple-druvblandning och så var det djupfrysta hallon i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar