måndag 17 augusti 2015

Kyckling med dragonsås och aprikos- och schalottensallad



Dragonen hade växt sig stor och fin medan vi var borta, så jag blev sugen på det här kycklingreceptet. Det är rätt lättgjort. Stek kycklingfiléer tills de får färg och sänk sedan värmen, salta och peppra. Låt dem stekas färdigt 10 - 15 minuter. Ta sedan ut dem och fräs 2 hackade lökar i stekfettet, strö över 1 msk mjöl och tillsätt 150 ml kycklingbuljong (vatten plus lagom mycket tärning), 1 dl vitt vin och 2 dl grädde. Låt det koka ihop ett tag. Smaka av med salt och peppar och blanda före serveringen i hackad dragon från 3 - 4 kvistar. Skär filéerna i skivor. Rätten serveras med pasta.

För salladen förbereder man 250 g små schalottenlökar och låter dem bli mjuka i ugnen ca 20 minuter i 175°. De sista 10 minuterna tillsätter man 300 g skivade aprikoser. Fast mina lökar behövde mera tid. Före serveringen ska de svalna litet. Det går snabbare om man blandar ner dem i vinägretten. Sen vänder man ner litet sallad på slutet. I receptet stod det att man skulle ha i litet färsk getost också, men det hoppade jag över. I alla fall är det en trevlig middagsrätt som inte innebär några svårigheter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar