Receptet ur Oskar Jakobssons svenska landskapsrätter är enkelt men gott. Tvätta och torka rödingen. Salta och peppra, samt vänd den i mjöl. Stek den i ugnen på 225° tills den blir färdig. Det tar 20 - 40 minuter beroende på storlek, sägs det. Eller i det här fallet ungefär så länge som potatisen kokade. Nu hade jag i o f s ingen vätternröding utan odlad bayersk, men se så fin den var. Dyr var den också, men den har ju blivit omskött i 3 år innan den hamnade i försäljningsbassängen.
Sås:
4 dl vatten (hellre fiskbuljong)
1 msk matättika (tog först 1 msk vinäger och sen något mer vid avsmakningen)
2 msk mjöl
1 liten hackad rödlök
1 msk persilja
1 msk tomatpuré
1 tsk socker
Fräs löken i litet fett, tillsätt mjöl och tomatpuré, späd med vatten eller buljong. Smaka av med salt och peppar, vinäger och socker. Låt puttra ca 10 minuter och garnera med persilja före servering. Servera såsen för sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar