måndag 7 mars 2016

Rullader på nytt sätt - med färskost, salvia och tomatsåsFyllda nötrullader (4 à ca 180 g) med en näve strimlade salviablad i 150 g philadelphia, 1 skiva lufttorkad skinka per rullad och 2 avdroppade torkade tomater i olja per rullad. Salt och peppar, icke att förglömma. Rullas ihop och binds samman.


Jag vet tyvärr inte varför de blev litet torra, så mycket sås som de kokade i. Kan det ha varit för att jag inte använde tryckkokare? Ingen aning. Men annars var det väl inget fel på den här varianten, även om standardreceptet nästan är ännu bättre.

Bryn först rulladerna runt om på inte för hög värme ca 10 minuter. Ta upp dem och bryn sedan 2 finskurna morötter och 200 g dito rotselleri, 2 lökar och 2 vitlöksklyftor ca 5 minuter. Tillsätt 1 msk tomatpuré och fräs med. Häll på 1/2 l rödvin, 2 lagerblad och litet timjan och låt koka upp. Tillsätt en burk tomater i bitar (eller hackade) och låt koka upp. Tillsätt rulladerna och låt dem puttra ca 1,5 timmar. Jag delade upp koktiden på två dagar, för att det skulle gå snabbare till söndagsmiddagen. Med tryckkokare går det på 1/3 av tiden, men då kan man inte ha i så mycket vätska. I o f s skulle man ju kunna reducera den bredvid eller efteråt. Smaka av med salt, peppar och litet socker. 

Till detta tinade jag upp litet rödkål ur frysen och kokade potatis till.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar