tisdag 29 mars 2016

Schwarzwaldtårta




100 g mörk blockchoklad
200 g malda haselnötter
180 g florsocker
4 äggvitor
bakplåtspapper, fett

6 dl grädde
vaniljsocker, punsch eller likör
kakao

Smält chokladen och bred ut den ca 20 x 35 cm på bakplåtspapper, vik över den rena delen av pappret och rulla ihop till ca 4 - 5 cm och ställ i ett glas så den inte rullar upp sig. Efter ett par timmar går chokladen att rulla upp och då bryts den i lagom tjocka trädstammar.

Rita upp bottnar på bakplåtspapper, t ex 3 stycken 23 cm i diameter för en större tårta eller 4 stycken på 18 cm för två mindre tårtor. Fetta lätt in dem.

Blanda nötter och socker. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner nötterna. Bred ut på de markerade papprena och grädda minst 10 - 12 cm i 175° tills bottnarna blir torra.

Vispa grädden (hälften för bara 1 liten tårta) och smaksätt den. Bred ut den på bottnarna och lägg ihop dem. Dekorera med trädstammar och sikta kakao över. Servera genast!

OBS! De är svåra att skära utan att grädden trycks ut. Det kanske kan vara smart att skära och markera tårtbitarna innan man fyller grädde emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar