tisdag 12 december 2017

Fredrik Reinfeldts allt-i-ett-falukorvgrytaTack och lov att jag avstod från att häva i potatisarna i grytan, för då hade det sett ut som grismat. Nåväl, om man kryddar den här varianten på chili com carne som tydligen uppfanns i Sagerska palatset, så kan det väl vara okej med vita bönor och falukorv. Så här gör tydligen Fredrik:

Fräs en skivad purjolök i olja, tillsätt en falukorv i bitar och ett halvt kilo potatis i tärningar och fräs litet till. Häll i en burk krossade tomater och en burk vita bönor i tomatsås och låt puttra 15 minuter. Krydda med svartpeppar och salt.

Eftersom jag inte bor i något palast i huvudstaden, utan i ett radhus i ett mindre samhälle, så blev jag tvungen att kompensera med att göra slottspotatis. Klyfta potatisen, snitsa bort kanterna, så klyftorna ser mjuka och runda ut (antingen kan man använda det bortsnitsade till exempel till Angela Merkels potatissoppa eller i det här fallet kan man slänga i det i grytan), blanchera dem i 5 minuter som klyftpotatis och stek dem sedan guldbruna och fina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar