Det här är nog den potatissallad jag har letat efter recept på sedan jag jobbade i Baden och fick den i matsalen. Potatissallad på det typiska tyska sättet med litet fett, en blöt sallad med gurka.
För 10 personer:
1 kg fasta potatisar
1 salladsgurka
Dressing:
2 lökar
150 ml grönsaksbuljong
5 msk örtvinäger
1 nypa socker
1 msk stark senap (inte söt)
4 msk solrosolja
salt och peppar
Persilja
Borsta potatisen och koka med skal ca 20 minuter i saltat vatten. Häll av, skala och skär i tunna skivor. Tvätta och skala gurkan och skär den i tunna skivor och blanda den med potatisen.
Hacka löken fint. Koka upp buljongen med lök, vinäger och socker. Blanda i senap och olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med salladen och strö över persilja. Låt potatissalladen dra i ca 30 minuter, rör om och servera (ev. med hålslev).