torsdag 17 mars 2011

Sopptillbehör 2

Äggstanning - 3 ägg, 1/4 l mjölk, salt, muskot vispas och fylls i en smord form, som täcks och ställs i en vattenfylld form tills massan stelnar och välts ut. Ta ut småbitar, ev. med små kakmått och servera i soppan.

Färgad äggstanning - 2 - 3 ägg, 1/4 l mjölk, 1 sked örter, 1 sked tomatpuré, kryddor vispas och delas i tre delar. En del tillsätts tomatpuré och en del örter. Den tredje förblir gul. Sedan får de var för sig stelna i vattenbad, se ovan.

Hackat ägg - 2 ägg hårdkokas och så hackas ägg och persilja och serveras i soppan.

Grönsaksjulienne - morötter, seller, persiljerot och purjo skärs fint. Blomkål delas i små bitar och persilja hackas. Kokas mjukt i saltvatten och tillsätts sedan soppan.

Furstlig soppa - 250 g sparris, 1 liten blomkål, 2 tomater, 1 ägg, små valfria soppknödlar - finskuren sparris och blomkålsbitar kokas i mycket kraftig köttbuljong. Sedan häller man i ett vispat ägg och tillsätter knödlarna. Till sist hackas tomaterna och tillsätts.

Fortsättning.