Jag tänkte att det skulle vara trevligt med ett ljust gelé, så därför blandade jag lite krusbär med de vita vinbären från före semestern. Det fanns rätt många bär på den enda vita vinbärsbusken, för fåglarna är inte intresserade av "omogna" bär. Däremot glufsade de i sig aroniabären på den ena (mogna) busken medan vi var borta. Men det var inte så många på någon av de två buskarna.
Ljust gelé. 2 kg bär, 1 l vatten kokas och får droppa av. 1 l saft kokas med 1 kg syltsocker som i de tidigare inläggen.
F ö sparar jag de avdroppade mosiga bären och fryser in igen (de tar mindre plats än innan). De går att återanvända t ex för vintillverkning om man får ihop tillräckligt många bär. Och det får man om man plockar fläderbär. Hallon ska det f ö gärna vara i också. De ger en ljuvlig smak. Fast jag hann inte plocka så mycket hallon i juli och det är möjligt att de kommer att hamna i annat än gelé. Upptäckte just att det finns hallongelé kvar från förrförra året.