torsdag 22 september 2011

Punschkakor

Det var tomt i kakburken och för att göra av med lite mald mandel tänkte jag baka punschkakor, men i receptet stod det mandelmassa och det hade jag inte lust att göra, så jag tog ett recept på Heidesand och blandade med 4 msk punsch istället för vaniljsocker. Men ärligt talat, vet jag inte om man känner punschsmaken.

200 g rumsvarmt smör vispas mycket skummigt.
50 g socker och 50 g florsocker samt ev. 1 msk vaniljsocker (punsch) tillsätts och vispningen fortsätter tills massan är krämig. Blanda i 100 g skållad mald mandel och ca 320 g mjöl tills degen går bra att forma. Gör 2, 5 - 3 cm tjocka rullar och ställ dem kallt 1 timme.

Skär centimetertjocka skivor och grädda dem i 175 grader ca 15-18 minuter. Rulla dem i socker, blandat med vaniljsocker när de fortfarande är varma.