Vi har haft kräftskiva och som vanligt var det lika spännande att se om vi skulle lyckas tina upp stora mängder kräftor precis lagom till festen, så att de fortfarande var kalla men inte frysta. Och det gick. 10 kg kräftor och 2 kg räkor åt vi upp och till detta åt vi 9 satser paj (quiche), fyllda med lök-kryddost; svamp; purjo-räkor, samt paprika-zucchini, samt en plåt Jansson (som föreningens Jansson-specialist kom med, fortfarande varm), dillbullar med ost och smör, och kall potatisgratäng. Morotssalladen och dipparna gick inte åt på samma sätt och kaffesuget var inte heller så stort, inte heller kaksuget, så korintkakorna (makalösa) tog vi hem igen.
Den kalla potatisterrinen var mycket god:
Koka 500 g potatis och ca 150 g rotselleri. Låt svalna och skär allt i små kuber (ca 0,5 cm). Fräs 2 hackade lökar, blanda allt med 1 dl finskuren gräslök. Lägg 4 gelatinblad eller 12 ml gelatinpulver i vatten en stund. Smält detta i 2 msk vit sirap och 1 msk osötad senap och ev ett par matskedar av 3 dl creme fraiche. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt resten av denna skedvis tills allt är väl blandat. Rör i potatis, selleri och lök och häll upp i en form, klädd i plastfolie och låt stelna över natt.