Kocklärlingen hade inte tid för något långkok, så det blev en burgare.
Dressing, görs gärna litet i förväg:
1,5 dl majonnäs
4 sardeller
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
rivet skal och saft från 1 citron
1/2 tsk vitpeppar
Blanda allt i mixern.
Som hamburgerbröd skulle det vara surdegsbullar, vilket i o f sig innebär att man inte kan äta burgaren på vanligt sätt om man inte är en krokodil. Men bullarna var väldigt goda. Rostades lätt utan fett med snittytorna nedåt i en stekpanna.
För 4 burgare:
4 kycklingfiléer (här tunnare kycklingschnitzlar)
8 skivor bacon
1 dl nyriven parmesan
sallad
Stek baconskivorna knaprigt. Stek filéerna i baconfettet två minuter på varje sida, salta, peppra och strö över parmesan och grilla dem på ett ugnsfast fat ca 7 minuter. Om det är tunnare schnitzlar kan man stryka grillningen och steka färdigt i pannan och därefter panera dem i parmesan.
Varva dressing, bacon, kyckling och sallad i de rostade bröden. Serveras enligt receptet med pommes frites, men vi åt sallad och chips till.
Väldigt gott och riktigt mättande!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar