onsdag 24 juli 2013

Paté de campagne



Egentligen hade jag tänkt servera den på den franska festen, men sedan tog jag aldrig fram den ur frysen, för det var så varmt och jag hade ingen lust att riskera att matförgifta någon. Däremot åt vi ett par skivor själva igår.

500 g bacon i tunna skivor
125 g ströbröd
2 ägg
15 cl rött vin
2 ägg
2 pressade vitlöksklyftor
350 g fläskfärs
350 g grislever (fanns inte i affären)
500 g fågellever (jag tog sammanlagt 800 g kalkonlever)
1 tsk timjan
1 tsk salvia
1 msk hackad persilja
riven muskotnöt
1 tsk salt
1 krm peppar
persilja till dekoration

Ta ca hälften av baconskivorna och kläd in en brödform (som eventuellt redan är klädd med aluminiumfolie) med. Hacka resten och blanda med de andra ingredienserna. Fyll brödformen och täck med smörad aluminiumfolie. Bakas i vattenbad i 160 grader 2 - 2,5 timmar. Lägg en tyngd på och låt den svalna. Ställ sedan in den i kylskåp och stjälp vid serveringen upp patén på en tallrik (det kan droppa ut en massa fett och spad när man vänder den. Servera med persilja. Traditionell fransk husmanskost som gör intryck!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar