tisdag 23 juli 2013

Pissaladière



... som den brukar serveras. Den här gången med vanlig pajdeg (mör och god med smörsmak) och fyllning som här. Det fanns nämligen tomatsås och lökröra kvar, samt sardeller, oliver och parmesan. Till: sallad och tomater ur krukorna på terrassen, samt den här läckra salladssåsen. Den säljs även färdig i kylhyllan och kallas Sylter Salatsauce. Troligen är det öborna på Sylt som har skapat såsen.

Beundra gärna kanten! Det är så lätt att den sjunker ner om den ogräddade pajen inte får vila i kylskåp. Här hade den stått kallt ett par timmar. Kanten är inte nedvikt som annars. Jag råkade skära av den och sen funderade jag på vad jag skulle göra med degresterna, så jag kavlade ut dem och tryckte dem mot kanten. Det blev kanske litet ojämnt på ett ställe, men det viktigaste är ju att kanten inte sackar ihop.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar