onsdag 27 juni 2018

Iskall zucchini-/squashsoppa



Det var ju litet kul med uppdelningen skal - resten av grönsaken.
600 g zucchini / squash
Tvätta och skala den och förväll sedan skalet i rätt så salt vatten. Kyl det i även i salt vatten. Mixa med en aning vatten och frys in i istärningsform.
Skär resten av grönsaken i mindre kuber och fräs därefter 150 g hackad lök / schalottenlök och sedan zucchinin och 3 hackade vitlöksklyftor i litet olja. Tillsätt 6 dl kycklingbuljong och koka grönsakerna mjuka. Mixa, smaka av och sila ner i marmeladburkar med lock. Sätt på locket och kyl. Två timmar före servering tar man upp de gröna tärningarna och lägger dem i soppan. Före serveringen tillsätts en knapp deciliter grädde och allt mixas/vispas upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar