fredag 15 juni 2018

Rosmarinkakor med en aning salt



De här små kakorna är verkligen trevliga. Eftersom min rosmarin inte blommar, så tog jag till ett par lavendelblommor för fotot.

2 kvistar rostmarin
160 g smör

Skölj, skaka av och hacka rosmarinen. Lägg dem i kastrullen där smöret får smälta och koka upp. Låt smöret sedan dra 20 minuter. Sila smöret och låt det stelna igen.

80 g socker
200 g mjöl
40 g stärkelse
1 äggula
en stor nypa salt (detta gäller om du bakar på osaltat smör!)

Hacka ihop alla ingredienserna och knåda ihop till en deg. Rulla in i plastfolie och ställ kallt 2 timmar. (Egentligen brukar 30 minuter räcka. På 2 timmar blev degen stenhård förstås.) Kavla ut litet i taget 1/2 cm tjockt. Jag trodde hela tiden att det var för litet smör/ägg i, men det fungerade faktiskt. Ta ut kakor med runt mått, ca 5 cm. Nagga med en gaffel (oj, det glömde jag, men det spelade nog ingen roll) och grädda 10-12 minuter i 175°.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar