onsdag 27 juni 2018

Lavendeldrink



Först gör man en saft på lavendelblad.
1 kg socker (Sirupzucker, innehåller även citronsyra)
750 ml vatten
30 g lavendelblad


Koka upp socker och vatten och häll över lavendelbladen. Om man inte har den här sortens socker kan man blanda lavendelbladen med litet citronsyra och sedan hälla vanligt sockervatten över. Täck över skålen och låt dra en knapp vecka i kylskåp. Sila av.



Till en rosévinsdrink à la Almedalen för 4 - 6 personer behövs:
4 dl kallt rosévin (torrt, annars blir det för sött)
1,5 dl lavendelsaft
300 g vattenmelon i tärningar
myntablad och lavendelblommor
2 dl mineralvatten

Jag köpte en vattenmelon och skar upp hela i små kuber, samt frös in dem i diverse silkon- och isbitsformar. Om man inte har lust på någon drink med alkohol, kan man också hälla litet lavendelsaft över vattenmelonbitar och servera antingen som efterrätt eller med mineralvatten. Det är också gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar