måndag 1 oktober 2018

Kvittenchutney



1 kg äkta kvitten
200 g farinsocker / brunt socker
2 tsk salt
2 gula lökar
1 bit ingefära
1 röd pepperoni
motsvarande 2 kapslar kardemumma
2 stjärnanis
175 ml äppelvinäger

Skala, kärna ur och skär kvittenklyftor mycket fint. Lägg den finskurna kvittenfrukten direkt i en blandning av salt och socker. Låt dra en timme.

Skala och skär lök och ingefära fint. Kärna ur chilifrukten och skär den fint. Om den är torkad, lägg den direkt i kvitten-sockerblandningen. Öppna kardemummakapslarna. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka in ca 30 minuter. Rör om så massan inte bränns vid. Plocka upp stjärnanisen. Häll i rena heta burkar och vrid på locket. Ställ upp och ner 5 - 10 minuter. Låt svalna. Ska helst vila minst en natt före servering. Passar till ost och kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar