fredag 18 maj 2012

Gnocci




Det är ju inte alls så svårt att göra gnocci som jag trodde. Och godare än färdiggnocci ur kylhyllan är de i alla fall. Fast det här receptet räcker definitivt inte till 6 pers som det står i receptet. Knappt till två personer som ensamrätt om en av personerna är en yngre hungrig ung man.

150 g spenat, förvälld, väl urkramad och hackad
400 g ricotta (men jag tog kvarg), väl avdroppad och urkramad i handduk
3 äggulor
1 krm kryddpeppar
30 g (knappt 1 dl) nyriven parmesan
1 msk mjöl
2 msk mannagryn (av den hårda varianten, stod det - det finns nämligen mjuka för gröt t ex och hårda för nockerl och andra knödelliknande rätter, men det kanske inte spelar så stor roll)
salt och peppar

Blanda alla ingredienserna och gör en 2 cm tjock korv och skär sedan av den i ca 2 cm stora bitar. Det kan behövas litet extra mjöl för att degen inte ska fastna. Koka bitarna i saltat vatten tills de flyter upp. Det tar ca 2 - 4 minuter. Servera med pesto eller med olivolja blandad med basilikum.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar