Det här receptet har fått en stjärna i kanten av författaren till Prinsessornas Kokbok. Man skulle nog också kunna kalla det för ugnspannkaka. Gott var det.
1 1/2 msk smör
2 - 2 1/2 msk mjöl
2 dl mjölk
5 strukna msk socker
vispas ihop i en kastrull och får koka upp. Sjud sedan blandningen i 5 - 6 minuter. Ta kastrullen av plattan och blanda i 5 gulor, en i taget under kraftig vispning. Detta får sedan kallna och därefter kan 5 hårt vispade äggvitor vändas i.
15-20 små mandelbiskvier blandas med
2 msk vin eller likör och får dra
Smöra och sockra ett eldfast fat 25 x 35 cm. Lägg i ett lager sufflésmet och ovanpå det mandelbiskvierna samt 2 msk syltade apelsinskal. Lägg på resten av sufflésmeten. Ställ in fatet i 175-200 grader (tycker prinsessorna, men det tycker inte jag, för det blev ganska brunt, ganska snabbt, i alla fall i mitten av ugnen - man kanske ska ställa den längre ner - så jag sänkte värmen). Efter ett tag ska man strö över lite florsocker utan att röra på fatet (för då sjunker sufflén). Gräddas 45-50 minuter. Prinsessorna rekommenderar att sufflén serveras varm med kall fruktsaft eller kall med het fruktsaft. Vet inte om det menas att man ska hälla saftkoncentrat över sufflén. I alla fall serverade jag något annat till, nämligen fluff.
Fluff är nog en modern uppfinning, och en fyllning till de där moderna tårtorna som svenska bloggerskor gillar. Man ska tydligen smälta 100 g valfritt hackat godis i 1,5 dl het, men inte kokande grädde, låta det svalna och sen vispa upp nästa dag. Förra veckan testade jag med segt svartvinbärsgodis, i tanken att det skulle kunna vara en god fyllning i en chokladtårta (och svarta vinbär finns sällan att köpa här). Det smakade i o f sig ganska gott, men fluffigt blev det inte, troligen p g a allt gelatinet som gjorde blandningen ganska seg.
Till den här sufflén testade jag istället fluff med Werthers Echte, typ kolakarameller, fast de var inte så speciellt sega. I alla fall fungerade det och smakade dessutom bra. Och passade till sufflén.