En god sallad med selleri. Fast det kan behövas mer dressing till den mängden.
Och risgrynsgröt kokt på vassle. I ugn faktiskt. Hittade ett recept där man kokar 2,5 dl gryn i 5 dl vatten i 10 minuter innan man tillsätter mjölk (vassle), ca 8 dl, kokar upp och sätter in i 175 grader under 35 minuter. Av resterna gjorde jag ris à la malta med grädde, lite hackad mandel och bittermandelessens. Serverades med saftsås på hemgjord fläderbärssaft.
En salviaspäckad kyckling i lergryta. God och saftig.
Antipasti på kålrot var helt okej. Skiva kålrotsbitar tunt och dunsta dem i olivolja ca 5 minuter i stekpanna stod det, men jag vet inte, fick gå över till att stoppa dem i ugnen. Sedan ska man smaka av med salt, peppar och balsamicovinäger, krydda med rosmarin, honung och ytterligare lite vinäger. Men det tar sin lilla tid innan kålrötterna blir genomstekta.
Kvittengelé med pistaschnötter. Först kokar man kvitten med citronsaft och vatten och låter saften droppa av. Sedan kokar man ca 850 ml saft, 150 ml vittvin, rivet skal av en citron med 1 kg syltsocker (det går nog rätt bra med vanligt socker, för kvitten gelerar bra). Sedan var det ju problemet med pistaschnötterna (osaltade). De vill ju helst flyta upp. Jag väntade först ett tag tills geléet blev lite fastare och sen höll jag på att vända de fyllda marmeladburkarna var femte minut tills pistaschnötterena var jämt fördelade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar