Den här gurksalladen är litet annorlunda än pressgurka och yoghurtsgurksallader. Först saltar man den hyvlade gurkan och låter den droppa av. Så hackar man en rödlök och rör ihop 1 msk majonnäs med 1 skvätt mjölk, saltar och pepprar och till sist blandar man dressingen med den urpressade (handduk) gurkan och färska örter. Den får gärna dra före servering.
Det här skulle ju vara litet exotiskt; sallad med rostade exotiska kikärter. Dressingen är i alla fall god. 300 g kikärter (det är rätt mycket i salladssammanhang) blötläggs över natt, får koka 20 minuter och droppa av ordentligt, ev. ska de torkas av. Blanda cayennepeppar, spiskummin, curry och salt med litet olja och blanda med kikärterna som rostas 30 minuter i 200 grader.
Dressing:
Mixa
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
litet chili eller chilisås
litet färska örter
1 msk dijonsenap
2 msk citronsaft
salt
och häll över en bladsallad och dekorera med en handfull ärter. Fast jag lät hälften av ärterna marineras i dressingen först, och blandade sedan detta med sallad. Hur som helst räcker det med mycket mindre kikärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar