torsdag 16 maj 2013

Den gode Henrik


Den gode Henrik är en perenn målla, som jag har haft några stycken av i trädgården, utan att skörda speciellt mycket, då plantorna har varit rätt så pluttiga. I år har de dock, precis som alla andra diverse små taniga buskar, plötsligt kommit igång. Så igår kollade jag upp växten på nätet, och erfor att bladen ska ätas som spenat innan växten blommar och de blir beska, stjälkarna äts som sparris och blomställningarna som broccoli. Tyvärr blommade Henrik redan, men det var ju ingenting att göra åt. Det var bara att testa. Så jag kokade spenat för sig, sparris för sig och broccoli för sig. Samt den första lilla squashen tillsammans med sparrisen.


Jo, bladen var litet beska, men kocklärlingen åt upp allt. Blomställningen var också litet besk, men inte så väldigt och stjälkarna tyckte jag var bäst, men kocklärlingen tyckte att de var trådiga och trodde faktiskt att det var grön sparris. Men man kanske skulle ha haft i en gnutta socker? Gode Henrik serverades med stekt potatis och pizzaleberkäs. Rätt så gott faktiskt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar