lördag 19 oktober 2013

Kvittenchutney och Jägermeistergelé



God inläggning, fast kanske inte direkt chutney, då den ju ska vara litet geggig (? ). Det trillar kvitten från trädet hela tiden och något måste man göra med dem.

500 g kvitten skalade, urkärnade och skurna i tärningar
150 g socker
1 - 2 chilis
1 lagerblad
saft av en citron
1 tsk salt

Koka upp 4 dl vatten, tillsätt socker och kvitten, chilis, lagerblad och citronsaft. Koka tills kvittentärningarna känns mjuka, smaka av med salt och häll upp på glas. Passar till brie t ex. Förvaras kallt och inte för länge. 


Jägermeistergelé är förstås för mycket sagt, men svarta-vinbärsgelén smakades av med Jägermeister. Dock var vinbären väldigt dominanta. Gelé gör jag alltid med syltsocker. Inga märkvärdigheter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar