tisdag 22 oktober 2013

Restaurangens linssoppa och nizzasallad



I den här nizzasalladen ingick kokt potatis, kokta bönor, tomatklyftor, äggklyftor, oliver, tonfisk i vatten och ett par sardeller. Om man häller dressingen över den varma potatisen blir det bättre smak.


Utseendet är inte allt i det här fallet. Soppan blev otroligt god och smakade nästan som gulaschsoppa. Ändå var den närapå vegetarisk. Receptet tog jag ur kocklärlingens bok. För 10 portioner (fast det går ju bra att halvera receptet), d v s ca 2 l soppa:

200 g linser
60 g smör
100 g bacontärningar
60 g av vardera morötter, purjo och selleri
30 g tomatpuré
300 g potatis
2,5 l köttbuljong

2 skivor vitt formbröd
30 g smör
100 g sammanlagt av morötter, purjo och selleri

salt, peppar, lagerblad, mejram, vinäger, kryddpeppar och socker

Lägg linserna i blöt i minst 2 timmar. Fräs de fint skurna grönsakerna överst i smör tillsammans med bacon. Tillsätt de avdroppade linserna och fräs dem tillsammans med potatistärningar. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll på buljongen och koka soppan tills den blir mjuk. Passera soppan. Tillsätt sista omgången frästa finskurna grönsaker och rostade brödtärningar vid serveringen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar