Det är litet tungt att röra i polentan och man måste se till att ha absolut lägsta värmen på. Jag stängde av emellanåt, men se så fin den blev.
250 g majsgryn
1 l vatten
2 dl mjölk
30 g smör
50 g riven parmesanost
Koka upp vatten och mjölk och smaksätt med salt, peppar och muskot. Låt majsgrynen strila ner under omrörning på låg värme och rör sedan hela tiden 20 - 30 minuter. Polentan ser i o f s ut på direkten som om den vore färdig, men det är bara att kämpa på. Blanda sedan i smör och parmesan och bred ut polentan lagom tjockt t ex på en plåt på bakplåtspapper. När den har svalnat skär man den i bitar och steker i t ex skirat smör.
Till detta en svampsås. Det här receptet är väldigt magert, faktiskt.
300 g champignoner
1 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
125 ml buljong
100 ml vitt vin
Fräs lök och vitlök tills de får färg. Häll i den skivade svampen och låt den steka med 3 - 4 minuter. Häll över buljongen och låt koka in rätt bra ca 2 minuter. Häll på vinet och reducera såsen ytterligare. Smaka av med salt, peppar och muskot. Red såsen. Jag kunde inte låta bli att reda med mjöl och en slatt grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar