Tiramisun med limoncellon är ganska fettsnål, så man kan ta sig en stor bit. Det man kan anmärka på receptet är att ja, tiramisun blir saftig om den får dra till nästa dag - nästan för saftig, ärligt talat.
500 g mager kvarg eller kesella istället för mascarpone
100 g socker
4 färska ägg
1 dl limoncello
1 dl apelsinjuice
200 - 300 g italienska långa kex (savoiardi)
rivet skal av 1 ekologisk citron
Dekoration: Citronskivor eller rivet eller strimlat citronskal
Skilj äggvitor och -gulor åt. Vispa vitorna till hårt skum och ställ kallt. Vispa äggulor och socker med elvispen och vispa ner kvarg och citronskal. Vänd ner äggvitorna.
Blanda juice och likör. Bred ett lager kräm i en form. Doppa kexen i likörblandningen och lägg dem tätt ovanpå krämen. Lägg på ytterligare ett lager kex och fortsätt att varva kräm och kex. Sista lagret ska vara kräm. Jag fick bara ihop 2 lager kex och 3 lager kräm. Dekorera före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar