onsdag 8 juni 2011

Oxrulader

Prinsessornas kokboks recept skiljer sig från tyska recept såtillvida att kryddningen innehåller ansjovis och vinäger (matättika). Fyllningen är ungefär samma, salt, peppar, lite späck, lite inlagd gurka (låt vara salt istället för sur i det svenska receptet. Jag vet inte om man äter rulader numer i Sverige. Det är väl lövbiffen man skulle använda i så fall. I själva verket går det rätt snabbt att göra rulader om man använder tryckkokare och köttet blir mycket saftigt. Kryddning à la prinsessorna: 10 krydd- och 5 vitpepparkorn, 1/2 lagerblad, 1 skivad gul lök, 1 1/2 msk vinäger och 2 rensade ansjovisar, vilket jag tolkade som 4 filéer. Till detta åt vi potatis och rödkål, som fortfarande fanns kvar i frysen. Annars är min svärmor ruladexpert. Hon brukar dock fylla ruladerna med rätt mycket lök och gurka tror jag och hon serverar alltid rödkål till.

I varje fall kan prinsessornas recept rekommenderas lika mycket som svärmors.