onsdag 2 januari 2019

Färggrann fisk med blomkål



På Top-Chef använder de ofta blomkål i flera färger, men här finns det aldrig att köpa, så när Lidl sålde miniblomkål i grönt, gult och rött före jul, så var jag ju tvungen att slå till. (Dessutom var de prissänkta, för att folk tydligen inte köpte de små finingarna!)

Här är blomkålen dels inlagd i 1-2-3 lag med diverse julkryddor i lagen, dels lättkokta (och snabbt nedkylda i kallt vatten för färgens skull, vid serveringen snabbt uppvärmda i litet smör) och dels rårivna - det lila på fisken är riven lila blomkål.

I ett recept ringade kocken in huvudrätten i en sträng av purjomos, det blev litet så där, men varför inte. Fisken är stekt på spaghettiriven potatis och under ligger rödvinskokt schalottenlök och spenat. Det är väl litet rödvinssås till, tror jag, men det var ett tag sedan jag lagade det här receptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar