torsdag 24 januari 2019

Stekt mal med blå-vitt potatismos och dito chips, samt fänkål



Fisken mal kan bli enormt stor, men det här var ingen speciellt stor firre. I alla fall är malens kött mycket gott och fast. Jag stekte filéer mjölade på en bit bakplåtspapper med mycket smör. Till detta är det dels fänkål, fräst i smör, smaksatt med nouilly prat och grädde, knaperstekt svamp, örtsmör, lent passerat potatismos på lila och vanlig potatis. För att hålla det varmt medan jag stekte fisken, lade jag det i plastfolie och plastpåse som tål kokning och lade tillbaka moset i potatisvattnet.


Det är inte svårt att göra chips i ugn. Skär potatis (här med skal) tunt, helst på mandolin, lägg på plåt på bakplåtspapper, pensla med olja och strö över flingsalt. Sätt in båda plåtarna samtidigt i 200° varmluft och vänd efter ett tag. Håll koll, så de inte får för mycket färg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar