torsdag 24 januari 2019

Gravat ägg och pocherat ägg



Det syns kanske inte så bra, men överst på bilden ligger det en gravad äggula på salladen. Det är inte svårt att göra. Lägg en äggula försiktigt på salt och strö över ordentligt med salt. Ställ kallt 3 timmar och skölj försiktigt av saltet. Gulan blir läderartad på utsidan och flytande inuti.

Uppfinnarjockes pocherade ägg-trick har jag presenterat tidigare. Det är absolut genialt. Stick ett litet hål i ägget uppe och nere. I Tyskland använder man äggpickare med en nål i, för att förhindra att ägg spricker under kokning. Koka upp vatten med salt och vinäger. Lägg ägget 10 sekunder i vattnet. Det räcker för att stabilisera vitan tillräckligt. Knäck nu ägget i vattnet som inte ska koka vilt längre. Even om man har något mindre färska ägg, så lyckas pocheringen. "Förlorade" ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar