onsdag 2 januari 2019

Hjortgulasch



Kryddningen i Smörgåsboken är bra, men jag ändrade på en del andra saker.

Bryn 1 kg grytbitar av hjort i omgångar i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även lök, morot, en bit selleri och sidfläsktärningar och lägg över. Fräs även ett par matskedar tomatpuré. Häll på sammanlagt 2 dl rödvin, ca 6 dl fond. Häng i en tesil eller liknande med 3 cm ingefära, svart peppar, 2 skalade vitlöksklyftor, 2 stjärnanis, 1 lagerblad, 1 kapsel kardemumma, 1 liten chili. Om det finns en bit svål på sidfläsket, låt den också koka med. Koka 1 - 1,5 timmar. Smaka eventuellt av med vinäger, salt och peppar. Red med stärkelse. Servera med vintergrönsaker och potatis eller kroppkaka. Här är det rödkål till. Svamp passar också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar