Jag köper
Först snitsade jag till och satte på några morötter enligt receptet från dagen innan. Sockerärterna fick inte komma med i kastrullen förrän mot slutet. Sedan kokade jag potatis till mos och stekte litet strimlad bacon, ca 70 g. På slutet, när alla hade kommit hem, gick det snabbt att mosa potatisen (varm mjölk, smör och kryddor tillsattes), slänga i sockerärterna i kastrullen, steka var sin skiva oxfilé 2 minuter på varje sida och hälla resterna av gårdagens läckra pepparsås med en slatt extra vin i stekpannan och servera till (i receptet stod det att man skulle göra en sky på litet fond och rödvin, så det blev ju ingen stor avvikelse med den här såsen). De stekta baconstrimlorna blandades med persilja och ströddes över moset. Väldigt gott!
Dessutom bestämde jag mig för att ta undan en bit oxfilé till nästa vecka, så den hamnade i frysen. Den ska också lagas till enligt ett klassiskt recept.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar