Rösti på kokt potatis har vi nog gett upp, men rösti på rå potatis blir väldigt bra med ovanstående recept. Om man trycker ner potatisröran i ringar blir röstin dessutom väldigt snygg. Se här. Kocklärlingen jobbade väldigt effektivt med allt han tog sig för (och det var inte bara rösti) denna dag, men lyckades räkna fel på antalet rösti han skulle göra. Det skulle bli 2 per person, d v s 6, men det blev sammanlagt bara 4, vilket naturligtvis utföll till hans fördel vid portioneringen.
Vad jag egentligen ville testa, var om det fungerar att steka färdigt röstin i ugn för att spara tid om man ska göra många. Ja, det går väldigt bra. Kocklärlingen stekte röstin bara två minuter på varje sida, lade över dem på en plåt och lät dem bli färdiga på 20 minuter i 200°.
Vegetariskt blir det förstås bara om man utesluter bacon som dekoration!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar