fredag 7 februari 2014

Varma mackor till kvällsmat

På bloggen Sandras matkrypin hittade jag idén till mackor med brie och stekta champinjoner.


De blev inte riktigt så tjusiga som hos Sandra för jag höll egentligen på med något annat och svängde bara ihop dem på en höft och glömde vitlöken. Tomatsåsen var hemmagjord pizzasås ur frysen och brie-osten var faktiskt ingen brie, utan en liknande sort från alptrakterna, som säljs i landets billigaste affärskedja Aldi (vi har förstås Aldi Sued här i södern; den kedjan är dessutom bättre än Aldi Nord, som drivs av den andre brodern i Aldi-familjen, vad de nu egentligen heter). De har överhuvudtaget väldigt bra ostar i sitt standardsortiment. Om man ska ha bättre måste man leta efter delikatessost över disk. Lidls ostar är inte sämre än de dyra kedjornas förpackade ost, men inte heller så bra som Aldis. Fast ibland har de ju sina erbjudanden och då kan man slå till. Till vardags köper jag dock ibland den mellanlagrade goudan. Aldi har bara ung gouda. Båda två har mycket god emmentaler. Just nu finns det jarlsberg hos Lidl, men den verkar inte gå åt. På vårt Lidl är det överlag trögt med försäljningen under de utländska veckorna. Burkar med älgsoppa står osålda bredvid punschrullar (säkert ommärkta Hägges och kocklärlingen som bara äter Delicatos) och danskt godis. Den engelska marmeladen och färdigrätterna från Grekland - vem bryr sig? Framför allt verkar folk vara hjärtligt trötta på de svenska havreflarnen som staplas i alla affärskedjor numera. De kommer nog gå samma öde till mötes som de finska sockerskorporna, som jag råkade köpa av misstag - strykning ur sortimentet. F ö var de djupfrysta pärlhönsen och vaktlarna på rea idag. Lidl har haft dem i två omgångar sedan före jul och jag har testat båda sorterna. Men tacka vet jag en vanlig kyckling.

Det är också en del restaurangägare som handlar på Lidl. Det ser man på mängderna av en och samma produkt. Hoppas jag aldrig råkar äta hos restauranggubben som var inne idag och bl a köpte 10 - 15 burkar ärter och morötter. Vad vanligt folk köper här i byn är mer traditionell mat, inte så mycket färdiglagat, så vitt jag kan se, däremot färdigkryddat ibland, som djävulskycklingen som hade en strykande åtgång idag och fick kassörskan att försöka bjuda in sig på middag hos kunderna. Fast jag undrar vad den där tjejen som hade köpt uppemot 10 kg ekologiska Lidl-morötter har planerat för söndagsmiddag. Men hon kanske har en saftpress. Själv köpte jag en bit djupfryst lamm nu under den grekiska veckan. Vi får väl se vad det ska bli av den.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar