måndag 2 februari 2015

Rödbetor med camembert



I alla fall stod det camembert i receptet, men jag köpte min bayerska favoritvariant.
Proportionerna är ungefär:
600 g kokta rödbetor
200 g krämig camembert
50 g mycket väl lagrad gouda
1 msk olivolja

Varva rödbetor och camembert. Riv över gouda och droppa över olja och gratinera 10 minuter i 180°. Här var rätten lite för länge i ugnen för matgästerna kom försent, så osten smälte väl för mycket. Droppa över dressingen och strö över solroskärnorna.

Dressing:
2 msk rostade solroskärnor
2 msk hallonvinäger (fast jag hade fläderbärsvinäger)
3 msk druvkärneolja (sån lyx! blev utbytt mot solrosolja)
ev. salt, peppar, hackad persilja

Blanda allt utom solroskärnor.

Fin liten smårätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar