måndag 4 januari 2016

Tobleroneefterrätt med brända mandlar



Lättgjord efterrätt om man utgår från chokladpudding som kokas.

100 g toblerone
chokladpuddingpulver för 5 dl mjölk
1 msk socker
6 dl mjölk
100 g brända mandlar
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
plastfolie

Hacka toblerone grovt. Blanda puddingpulver, socker och 1 dl mjölk. Koka upp 5 dl mjölk. Blanda ner pulverblandningen och låt sjuda ca 1 minut. Ta kastrullen från plattan och rör ner tobleronen. Häll över i en stor skål. Lägg plastfolie direkt på ytan (tänk på att den ska tåla 100°) och låt puddingen svalna. Hacka de brända mandlarna grovt. Vispa grädden. Vispa upp puddingen. Rör ihop grädde, pudding och 3/4 av mandlarna, så att marmoreringen fortfarande syns. Häll upp i portionsskålar och strö över resten av de brända mandlarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar