fredag 6 september 2013

Kocklärlingen bakar kokosrulltårta


Det ska man ju också kunna. Kameran var inte med.

3 ägg och 2 dl socker vispas pösigt
3 dl riven kokos, 3/4 dl potatismjöl och 11/2 tsk bakpulver rörs ned

Utbredes i långpanna (bakplåtspapper) och gräddas ca 5 minuter i 250 grader. Vänds upp på fuktig handduk och får svalna med bakplåten över. Tiden kan förkortas litet om man lägger en fuktig handduk till under plåten med handduk och kaka, samt ovanpå kakan under bakplåten.

Koka litet vaniljpudding, så det blir 1,5 dl till krämen.
Rör 75 g mjukt smör med 1,5 dl florsocker poröst och blanda i vaniljkrämen litet i taget. Bred detta över kakan och rulla ihop. Kocklärlingen bestämde sig för att rulla på tyskt sätt, d v s från kortsidan. Rulltårtan blir då tjockare och kortare.

Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar