måndag 23 september 2013

Myskmadra


Saft på myskmadra (Waldmeister) gör man så här:

Låt ett knippe myskmadra 10 små stjälkar före blomningen hänga och vissna. Eller stoppa in dem i frysen tills du har tid och lust att använda dem.

Lägg myskmadran samt saft och skal av 1 obehandlad citron i en glasburk. Värm upp 1 l vatten med 45 g citronsyra och 1 kg socker tills det upplöses. Häll över myskmadran och låt stå i kylskåpet minst tre dagar. Sila, värm upp utan att koka och häll på flaskor.

Gelé på saften (kallas gudaspis på tyska)

Rör ut 150 ml av saften med 350 ml vatten. Lägg 6 blad gelatin i blöt och smält sedan på låg värme. Rör försiktigt i saften och häll i skålar. Låt stelna 2 timmar och kan serveras med vanilj- eller jordgubbssås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar