lördag 4 oktober 2014

Jätteläcker pajdeg



I det här receptet är det degen som främst ska framhävas.

100 g amarettini (mandelbiskvier av nyponsoppssorten)
250 g mjöl
100 g mjukt smör
50 ml olja, helst aprikoskärnsolja
1 krm salt, om man har osaltat smör
1 msk vaniljsocker

Krossa biskvierna i en plastpåsen genom att rulla brödkaveln över. Blanda ihop mjöl, smör, olja, salt och vaniljsocker och tillsätt sedan kexsmulorna. Tryck ut degen i en quicheform.

800 g äpplen eller stekta kvitten
50 g smör
20 g socker 
1 tsk kanel
aprikoskärnolja om man har
mandelflagor om man har

Fördela fruktklyftor över botten, pensla smör över och strö över kanel-sockerblandningen. Grädda 30 minuter i 170° och droppa sedan över aprikoskärnolja och strö över mandel. 

Men man kan säkert hitta på en annan fyllning till den här fantastiska pajdegen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar