I det här receptet är det degen som främst ska framhävas.
100 g amarettini (mandelbiskvier av nyponsoppssorten)
250 g mjöl
100 g mjukt smör
50 ml olja, helst aprikoskärnsolja
1 krm salt, om man har osaltat smör
1 msk vaniljsocker
Krossa biskvierna i en plastpåsen genom att rulla brödkaveln över. Blanda ihop mjöl, smör, olja, salt och vaniljsocker och tillsätt sedan kexsmulorna. Tryck ut degen i en quicheform.
800 g äpplen eller stekta kvitten
50 g smör
20 g socker
1 tsk kanel
aprikoskärnolja om man har
mandelflagor om man har
Fördela fruktklyftor över botten, pensla smör över och strö över kanel-sockerblandningen. Grädda 30 minuter i 170° och droppa sedan över aprikoskärnolja och strö över mandel.
Men man kan säkert hitta på en annan fyllning till den här fantastiska pajdegen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar