Det här receptet hittade jag i Matarkivet. Kolakakor är ju väldigt goda och det är litet oväntat med flingsalt. Har ännu inte kunnat bestämma mig för om det är bättre med flingsalt eller om man hellre skulle avstå. Det är dock litet farligt att testa en efter en medan man tänker efter, så för säkerhets skull har jag stoppat alla utom tre (förutom första smakprovet) i en kakburk i ett paket som ska skickas iväg till dottern för avgörande.
100 g rumsvarmt smör
1 msk sirap
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
flingsalt
Vispa smör, sirap och socker krämigt. Blanda ner de andra ingredienserna. Rulla ut två rullar, lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt, platta till med en gaffel, strö över flingsalt och grädda i 175° ca 13 minuter. Låt svalna ett ögonblick, skär sneda bitar och låt sedan kakorna kallna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar