lördag 21 juni 2014

Korngrynsbiffar med mangosallad



För 2 portioner à 2 biffar i genomsnitt ;)

80 g korngryn
salt
2 färska lökar skurna i ringar
1 msk hackad persilja
1 tsk hackad rosmarin
20 g ströbröd
2 msk kesella / kvarg
1 ägg
peppar
matfett att steka i

1 mango
1 äpple
rivet skal och saft av en lime
1 msk gräslök, finskuren

Koka korngrynen ca 25 - 30 minuter i saltat vatten, sila av, låt droppa av. Sätt ugnen på 180°. Blanda korngryn med lökringar, örter, ströbröd, kvarg, ägg, salt och peppar och forma biffar. Stek dem i fett ett par minuter på varje sida och låt dem bli färdiga i den varma ugnen på ca 10 minuter.

Skiva mango och oskalat äpple och skär strimlor, blanda med skal och saft av en lime och gräslök, samt smaka av med salt och peppar.

Litet oväntat med kombinationen korngryn och mango. En god vegetarisk måltid.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar