tisdag 16 juni 2015

Rabarber-hallonsmulpaj med ägglikörsgrädde


200 g mjöl
100 g plus 50 g brunt socker
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
25 g malda mandlar
125 g kallt osaltat smör
250 g hallon
500 g rabarber
ev. citron- eller apelsinskal
2 dl grädde
125 ml ägglikör (köpt eller hemmagjord)

Gör i ordning smulorna av 200 g mjöl, 100 g brunt socker, 1 msk vaniljsocker, mandel, salt och smör.
Förbered rabarber och hallon på vanligt sätt. Hallonen kan vara djupfrysta. Blanda med 50 g brunt socker i en ugnsform. Strö över strösslet. Grädda ca 35 minuter längst ner i 175°.

Vispa grädden rätt löst och blanda med hälften av ägglikören. Häll resten av ägglikören ovanpå grädden vid serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar