I frysen fanns det fortfarande en hembakad rund botten, så det blev dags för litet lyxig smörgåstårta. Jag hade tänkt göra "godaste gourmettårtan" av Marie Heberlein, men den var litet väl lyxig, så jag minskade ner på ingredienserna.
Fyllning 1:
200g räkor
2 äpplen
1 gul lök
dill
1 dl gräddfil
1,5 dl majonnäs
litet konjak och chilisås
Tryck ur det blöta ur räkorna och skär lök och äpplen i lagom storlek. Blanda alltihop. Det blev ganska blött ändå, men fungerade.
Fyllning 2:
200 g rökt finskuren lax
1 rödlök
pepparrot
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
Blanda. Fördela fyllningarna på de två undre bottnarna och lägg locket på.
Det skulle vara vispad grädde ovanpå tårtan, men jag tog majonnäs och crème fraîche i lika delar. Det blev rätt fuktigt, så grädde hade nog varit bättre. Men hur som helst så blev majonnäsblandningen bättre efter att ha vilat några timmar i kylen insvept i folie.
Sen blev det dags för dekorationen:
ca 100 g kräftstjärtar
ca 100 g rökt lax
1 citron,
en aning forellkaviar
ost med stark smak
ägg
tomat druvor
sallad
riven morot
samt 1 hel kräfta som pricken över i:et
Smarrigt, men kanske inte så fingerfärdigt.