Varför äter inte italienarna smörgåstårta? De har ju alla ingredienser som behövs!
Till den här ska man ha 9 skivor landgångsbröd, men istället tog jag 6 tramezzini. Möjligen blev smörgåstårtan mindre till ytan, men det blev desto tjockare fyllning. Jag skulle rekommendera att ta grönsaker som är inlagda i olja och inte i ättika för smakens skull.
Grön fyllning:
1 burk kronärtskocksbottnar 400 g - byttes mot en hälften så stor burk med kr.-hjärtan
1/2 dl grön pesto
1 dl rostade pistagenötter
1 vitlöksklyfta
några droppar citronsaft
litet philadelphia för att kompensera bristen på kronärtskockor
Mixa ihop.
Röd fyllning:
1/2 rödlök
75 g tunt skivad (italiensk) salami
200 g grillade paprikor på burk, mest röda såklart
5 soltorkade tomater
1 dl crème fraîche
Hacka rödlöken och strimla salamin. Mixa ihop allt.
Vit fyllning:
200 g philadelphia
125 g mozzarella
1 vitlöksklyfta
200 g gröna oliver
Mixa färskost och mozzarella. Hacka oliverna. Pressa vitlöken. Rör ihop.
Den gröna fyllning längst ner. Den röda i mitten och den vita täcker tårtan.
Garnering (görs precis före servering):
10 skivor parmaskinka
litet rucola
några cocktailtomater
litet små kapris, ett par stora kapris
några oliver
litet parmesan
basilikablad
Väldigt mättande och väldigt smarrigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar