måndag 30 november 2015

Smörgåstårta Italia



Varför äter inte italienarna smörgåstårta? De har ju alla ingredienser som behövs!

Till den här ska man ha 9 skivor landgångsbröd, men istället tog jag 6 tramezzini. Möjligen blev smörgåstårtan mindre till ytan, men det blev desto tjockare fyllning. Jag skulle rekommendera att ta grönsaker som är inlagda i olja och inte i ättika för smakens skull.


Grön fyllning:

1 burk kronärtskocksbottnar 400 g - byttes mot en hälften så stor burk med kr.-hjärtan
1/2 dl grön pesto
1 dl rostade pistagenötter
1 vitlöksklyfta
några droppar citronsaft
litet philadelphia för att kompensera bristen på kronärtskockor

Mixa ihop.

Röd fyllning:

1/2 rödlök
75 g tunt skivad (italiensk) salami
200 g grillade paprikor på burk, mest röda såklart
5 soltorkade tomater
1 dl crème fraîche

Hacka rödlöken och strimla salamin. Mixa ihop allt.

Vit fyllning:

200 g philadelphia
125 g mozzarella
1 vitlöksklyfta
200 g gröna oliver

Mixa färskost och mozzarella. Hacka oliverna. Pressa vitlöken. Rör ihop.

Den gröna fyllning längst ner. Den röda i mitten och den vita täcker tårtan. 

Garnering (görs precis före servering):

10 skivor parmaskinka
litet rucola
några cocktailtomater
litet små kapris, ett par stora kapris
några oliver
litet parmesan
basilikablad

Väldigt mättande och väldigt smarrigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar