Såsen kom inte med på bilden
4 stora fasta potatisar, tryck ur vätskan2 ägg
2 schalottenlökar
200 g surkål, tryck ur vätskan
1 msk havregryn
1 msk ströbröd
salt, peppar, kummin, muskot
några små kvistar färsk timjan, endast de små bladen
helst skirat smör som stekfett
Sås:
1 schalottenlök
2 tsk brunt socker
300 ml maltigt öl (här alkoholfritt malzbier, ngt julmustliknande, men mörkt öl blir nog också bra)
timjan, rosmarin, 1 lagerblad, 1 vitlöksklyfta, 1 skvätt mörk vinäger, salt, peppar, chili
Karamellisera sockret i en kastrull och häll på vätskan. Tillsätt lök, vitlök och kryddor och reducera allt till 1/3. Smaka av med vinäger. Jag redde också såsen med majsmjöl och en skvätt rödvin.
Rösti:
Riv potatisen fint och hacka löken fint. Blanda allt och stek små plättar.
Om man inte steker bacon till så blir det ju vegetariskt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar