lördag 10 maj 2014

Rädispesto


Efter peston på rädisblad har nu turen kommit till rädisskalen.


Gullig färg, eller hur?

2 knippen rädisor
75 g skållade och skalade hasselnötter (som tyvärr inte löser sig så lätt från skalen)
80 ml raps- eller solrosolja
1/2 tsk pressad citron
salt, peppar

Grovhacka nötterna och rosta dem i en panna utan fett. Ansa rädisorna och skala dem med en potatisskalare. Det ska bli 100 g skal. Lägg skalen i en skål med ljummet vatten för att mjuka upp dem. Det inre av rädisorna kan användas till annat, t ex kan man steka dem i smör med lagerblad.

Lägg rädisskalen med nötterna (men spara en matsked nötter till dekoration) i en skål, tillsätt oljan och mixa ihop peston. Smaka av med citron, salt och peppar. Passar till grovt bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar