söndag 18 maj 2014

Sparrisbollar



En väldigt trevlig förrätt, måste jag säga, och den räcker till betydligt fler än 4 personer som det står i receptet.

250 g kvarg, kesella
200 g färskost, typ Philadelphia
200 g keso, cottage cheese

Lägg all färskost på en duk i en sil över en bunke och låt dra litet. Så småningom kan man trycka ut vätskan. Den ska bli rätt torr.

Lägg 500 g vit skalad sparris i 1 l kallt, saltat och en aning sockrat vatten (den kan vara skuren i mindre bitar). Koka upp och låt koka i 2 minuter. Dra av från plattan. Efter 15 - 20 minuter är sparrisen färdig.
Det här är f ö ett väldigt bra husmorstips! På det sättet sparar man el och en platta som kan användas till annat! Låt sparrisen ligga kvar tills den har svalnat helt. Ta ut den, låt den droppa av. Spara spadet till soppa. Rosta under tiden 50 g valnötter eller något mer i en fettfri panna. Tillsätt 1 - 2 msk socker och karamellisera nötterna. Ta upp dem och lägg dem på ett fat. Hacka dem när de har svalnat. Blanda dem med hackade örter, t ex persilja, körvel och basilika. Skär sparrisen 2 gånger på längden (fjärdedelar) och skär dem i så tunna skivor som möjligt. Pressa ur vätskan (i soppspadet som sparas till en annan gång). Blanda ostmassa och sparris, salt och cayennepeppar. Rulla bollar med fuktiga händer och rulla dem i nöt-örtblandningen. Servera med sallad och rädisor!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar