lördag 18 april 2015

Jättegod vinbärskaka med kvarg och smulor


Det här receptet är verkligen bra för röda vinbär. Nästa gång ska jag göra det med svarta vinbär och det blir säkert också gott!

Smuldeg:

150 g mjöl
80 g socker
1 msk vaniljsocker
100 g smör

Blanda smuldegen och ställ in smulorna i kylen. Låt resten av smöret få rumstemperatur.

Deg:

120 g smör
120 g socker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
100 g mjöl
1 tsk bakpulver

Vispa smöret poröst med socker och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Bred ut smeten i en rund form med löstagbar kant.

Fyllning:

300 g kvarg / kesella
100 g florsocker
2 ägg
1 msk vaniljpudding/sås/pulver eller stärkelse
200 g röda vinbär

Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ihop gulor, kvarg, florsocker och puddingpulver. Blanda i äggviteskummet. Rör till sist ner vinbären. Bred ut krämen över sockerkaksbottnen. Strö smuldegen över. Grädda i 180° i minst 45 minuter. Låt svalna i formen! Jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar