tisdag 7 april 2015

Laxfylld omelett med senapssmör



Liten buffetportion för 3 pers:
Gör en omelett på 2 ägg och litet grädde. Innan ovansidan stelnar lägger du på rökt eller gravad lax, ca 150 g. Flytta över omeletten till en tallrik och rulla upp den. Låt den sedan vila inlindad i plastfolie till nästa dag. Rör ihop 35 g mjukt smör, 1 msk honung och 1 msk skånsk senap (fast jag tog rôtisseursenap) och litet dill. Gör en rulle, linda in den i folie och låt den vila kallt till nästa dag. Gör en vinägrett på tomat så här: skär 1 tomat i mindre bitar, kör den i mixer, tillsätt ett par matskedar olivolja, smaka av med vinäger, salt och peppar och sila.
Dela omeletten i små stubbar, lägg litet smör på varje stubbe, grilla ett par minuter och servera med vinägretten. Det här receptet av Gert Klötzke har jag hittat i Kockarnas Kokbok från 1998.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar